fbpx
zeep maken

Hoe wordt zeep gemaakt? Wij leggen uit!

Wanneer we in de supermarkt naar een zeepblokje of flesje vloeibare zeep grijpen is dit de normaalste zaak van de wereld, maar wil je graag weten hoe zeep gemaakt wordt? Wij leggen uit.

De zeep uit de supermarkten worden machinaal in zeer grote oplagen gefabriceerd, daar kunnen wij van Safe & Soap helaas niets over vertellen, maar we kunnen wel uitleggen hoe wij zeep zelf maken.

Het bedenken van een nieuw concept

De eerste fase is het bedenken van een nieuw product, want zeep is niet zomaar zeep.
Je hebt zeep in allerlei vormen, geuren en kleuren. Terwijl de ene persoon houdt van een klassiek neutraal stukje zeep, verkiest de andere persoon dan weer een ‘specialleke’ met een leuke vorm en een bijzonder geurtje en/of kleurtje.

Daarom denken we bij Safe & Soap continu na over nieuwe zepen, maar doen ook research naar wat er al op de markt is en hoe wij ons assortiment kunnen uitbreiden.
Zo is onze zeep met foto al sinds de lancering ervan een enorm succes, want mensen houden er nu eenmaal van om producten te kunnen personaliseren met een mooie foto of een leuke tekst.

Tot hiertoe waren onze zepen vrij klassiek en ‘braaf’, maar we gaan ook beginnen experimenteren met kunstwerkjes in zeep, want het oog wil immers ook wat, maar hierover komen we later terug.

100% natuurlijke ambachtelijke zeep

Wanneer het recept voor ons nieuw product uitgewerkt is, kunnen we overgaan tot de productie ervan.
Bij ons geen machinaal gedoe in grote oplagen! Safe & Soap maakt zijn assortiment in kleine oplagen en maakt ambachtelijke zeep met uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals loog, kokos- en olijfolie en essentiële oliën met biologische grondstoffen.

Lees ook: Loog in ambachtelijke zeep???

Onze natuurlijke zepen worden met zeer veel liefde bereid in een kookpot op het fornuis en met een staafmixer.

Mengsel van onze ambachtelijke zeep

Nadien wordt het mengsel zorgvuldig met de hand uitgegoten in mallen en dienen onze zeepblokken 4 tot 6 weken uit te harden en te verzepen zodat onze zeep echt zeep wordt.

De marketing

Een niet onbelangrijk deel voor onze producten, is de marketing ervan.
Wat ben je met alle zepen als niemand ze koopt of vind?

Als het product mooi verpakt is, zetten we het in onze mini fotostudio om er elegante productfoto’s van te maken. Vaak in het thema en de sfeer van dat moment (bijvoorbeeld Kerstmis, Sinterklaas, …).

100% natuurlijke zeep voor SInterklaas

Zoals je hebt gelezen is zelf zeep maken een heel tijdrovende en intensieve activiteit.

Deze manier van werken kunnen we helaas niet altijd toepassen. Voor de speciallekes zoals de Donut Soap of de zeep met foto werken we met een zeepbasis van onze leverancier die we dan smelten en helemaal afwerken met fijne geuren, kleuren en dit alles in de juiste vorm.

Bij onze leverancier zoeken we echt steeds naar de juiste zeepbasis die 100% natuurlijk is, geen palmolie bevat en dus erg milieuvriendelijk is.

Maar zelfs bij het werken met een zeepbasis vraagt dit nog enorm veel tijd en geduld om de juiste zepen op ambachtelijke wijze vervaardigd te krijgen.

Conclusie

Safe & Soap steekt heel wat liefdevolle energie om veilige, natuurlijke en ambachtelijke zeep te maken.
Kijk gerust eens rond in onze webshop wat we allemaal in ons assortiment hebben zitten.

Was dit artikel nuttig
JaNee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *